Utroligt, hvad elever kan nå på 2 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERAErfaringer med anvendelse af tid, som pædagogisk styremiddel.

På vores camp anvender vi tiden som metodisk styremiddel. Vi har oplevet, at dette resulterer i de bedste og i de mest unikke ideer. Når tiden til en opgave er begrænset, er det med til at simplificere den kontekst, eleverne arbejder i. Man skal ikke lige have fundet sin bog, tjekke en sms eller set til sin facebookprofil. Det er et overordnet træk ved vores camps, at vi forsøger at gøre dem kontekstfrie ved at fjerne alle de elementer, der kan forstyrre elevernes fokus fra den opgave/problemstilling, der arbejdes med.

Tid er et fantastisk middel. Når man kun har to minutter til en opgave, så bruger man ikke tiden på at diskutere, hvem der sidder hvor og lignende. Man siger, hvad man mener, der er simpelthen ikke tid til udenomssnak, der derved elimineres til et minimum.

Vi giver aldrig eleverne mere end 7 minutter til en opgave. Langt de fleste opgaver kan løses på langt kortere tid. Masse af ting kan gøres på 1-2 minutter.
To eksempler på opgaver, der let kan klares på et minut med 20 deltagere: Stil jer på række efter øjenfarve, de med mest lyse øjne forrest, I må ikke tale sammen.
Om et minut skal du/I holde en tale, hvor I argumenterer for, hvorfor borgmesteren skal vælge jeres ide til byfornyelse. Jeg kan fortælle, det resulterer i nogle gode brandtaler.

Det betyder selvfølgelig, at man som lærer/facilitator skal have en masse opgaver parat og hele tiden være klar til at justere, hvis eleverne går en anden vej end forventet.

Det er meget overraskende, hvad man kan få eleverne til at yde på 2 minutter. Faktisk så overraskende, at vi tit tænker tidsspilde, når vi sammenligner vores camps med vores almindelige undervisning.

Det med tiden og med tidspresset fungerer kun hvis eleverne føler sig trygge.
Dette emne kan I læse mere om på bloggen en af de kommende dage.

Om forfatteren

Carsten Hermansen har skrevet 64 artikler for Innospot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.